‘The Body Shop nadert einde curatele’

‘The Body Shop nadert einde curatele’

Aurea, de nieuwe eigenaar van The Body Shop, is in verregaande onderhandeling met een investeerder over een nieuwe kapitaalinjectie. Deze moet er voor zorgen dat de cosmeticaketen niet meer onder curatele staat, zo meldt Sky News.

Hilco Capital zou volgens bronnen bereid zijn om 30 miljoen pond (35,5 miljoen euro) te investeren en zo alle schulden daarmee teniet te doen. De investeerder staat erom bekend om retailers in nood te helpen. Eerder hielp Hilco Capital ook al Superdry aan een financiële injectie.

Augustus
Het doel was om The Body Shop in augustus volledig uit curatele te halen, maar dat is niet gelukt. Toch stellen de nieuwe eigenaren dat het moment nu wel dichtbij is. De cosmeticaketen werd begin 2024 failliet verklaard en is sindsdien aan het kwakkelen.

Toch was er veel interesse van verschillende kandidaten om het bedrijf toch verder te helpen. Na de overname door Aurea gloort er weer hoop voor de keten. De nieuwe eigenaren willen het winkelbestand in stand houden.

Over de Nederlandse tak blijft weinig bekend. Ondanks herhaaldelijke vragen van RetailTrends over de gesloten webwinkel, wordt niet duidelijk of en wanneer deze weer open gaat. De winkels zijn in Nederland nog wel open.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!