Superdry-ceo voegt zich bij kritieken rond invoerrechten Shein

Superdry-ceo voegt zich bij kritieken rond invoerrechten Shein

Julian Dunkerton, ceo van Superdry, stelt dat Shein met het invoeren van zijn pakketten belasting mag ontwijken van de Britse regering. Daarmee geniet de fastfashionretailer een oneerlijk voordeel, zo stelt hij tegenover de BBC.

"De regels zijn niet gemaakt voor een bedrijf dat individuele pakketten verstuurt en een miljardenomzet heeft in het Verenigd Koninkrijk zonder enige belasting te betalen.” Daarnaast noemt hij het Chinese bedrijf een ‘complete milieuramp’.

Kritieken
Daarmee voegt Dunkerton zich bij de velen kritieken in Europa en Amerika over het ontwijken van belastingen van Shein. Concullega’s Lord Wolfson (Next) en Simon Roberts (Sainsbury’s) riepen de Britse regering ook al op naar de invoerrechten te kijken.

Kik-ceo Patrick Zahn sprak eerder van een ‘laks Europees beleid’. Nederlandse brancheorganisaties als INretail en Thuiswinkel.org riepen de regering eerder ook al op om heffingen op te leggen. In de Verenigde Staten zijn de ministers inmiddels bezig om een wet te maken met betrekking tot de import.

Superdry
Superdry heeft zelf een roerig jaar achter de rug. In het afgelopen halfjaar nam de omzet met bijna een kwart af en verdubbelde het verlies tot bijna 30 miljoen euro. Dunkerton zelf kwam weer terug om het bedrijf te redden en herstructureren. Dat proces is inmiddels in volle gang.

De Britse moderetailer is in meer dan 50 landen actief met zo'n 220 eigen winkels en 450 franchisevestigingen. In Nederland heeft het bedrijf rond de 20 fililalen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!