Jumbo verzelfstandigt opnieuw winkels in België

Jumbo verzelfstandigt opnieuw winkels in België

Jumbo verzelfstandigt in november opnieuw twee winkels in Vlaanderen, bevestigt de supermarktketen na berichtgeving door het Belgische Gondola. Daarmee komt het totaal aantal winkels dat in handen is van franchisenemers op 19.

Reden voor de verzelfstandiging is dat winkels die in handen zijn van franchisers een snellere groei laten zien, laat Jumbo weten aan RetailTrends. Afgelopen zomer liet Jumbo, dat sinds 2019 actief is in België, al weten niet uit te sluiten dat er meer eigen vestigingen worden overgedragen. "Dat is mogelijk, maar dat bekijken we per locatie", aldus een woordvoerster.

De winkels die in november worden verzelfstandigd, zijn die in Zedelgem en Deurne Lakborslei. Eerder dit jaar werden al de winkels in Lanaken, Heusden-Zolder en Sint-Lambrechts-Herk overgedragen aan ondernemers.

Jumbo, dat nu 35 winkels heeft bij onze zuiderburen, lijdt al een aantal jaar op rij een miljoenenverlies in België. Desondanks staan er voor dit jaar nog 4 nieuwe winkelopeningen op de planning, gevolgd door nog eens 3 begin volgend jaar. In september opende de eerste Food Markt zijn deuren in Gent. Op de Food Markt na zijn alle nieuwe winkels die in België worden geopend van franchisenemers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!