Achteraf betalen ook beschikbaar in winkelstraat

Achteraf betalen ook beschikbaar in winkelstraat

Eind dit jaar is Adyens eerste betaalapparaat voor op de toonbank beschikbaar. Daarmee komt Klarna’s buy now, pay later-oplossing naar de fysieke winkel.

Het apparaat is eind 2024 beschikbaar in de Verenigde Staten en Europa en lijkt aan de wens van de klant te voldoen. Eerder bleek dat meer dan 1 op de 3 Nederlandse consumenten (35 procent) de voorkeur geeft aan achteraf betalen, aldus een onderzoek van Adyen.

De SFO1, zoals het product heet, markeert volgens het bedrijf ook een wereldwijde uitrol van de betaalmethode Alipay+. Ook wordt hiermee contactloos betalen (Tap to Pay) op Android beschikbaar in Europa, de Verenigde Arabische Emiraten, Hong Kong, Maleisië, Australië en Nieuw Zeeland.“Modewinkels kunnen bijvoorbeeld met dynamische videocontent hun nieuwste collecties tonen, terwijl klanten zich tegelijkertijd eenvoudig kunnen inschrijven voor loyaliteitsprogramma’s”, aldus Derk Busser, vp product van Adyen, in een verklaring.

Achteraf betalen
In totaal bieden op dit moment ruim 600 webwinkels de mogelijkheid om achteraf te betalen. De Autoriteit Financiële Markten riep eind vorig jaar op dat alle 'buy now, pay later'-aanbieders (dus ook retailers) actiever consumenten moeten beschermen. Volgens de AFM moet het stapelen van schulden worden voorkomen en vooral minderjarige shoppers worden beschermd.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!