Bod op 7-Eleven flink verhoogd

Bod op 7-Eleven flink verhoogd

Het Canadese Couche-Tard heeft het bod op de Japanse gemakswinkels van 7-Eleven flink verhoogd. Het bedrijf is nu bereid om omgerekend ruim 40 miljard euro neer te leggen, aldus Reuters.

Het Japanse Seven & i Holdings, zoals het moederbedrijf heet, kreeg eerst een bod van 38,5 miljard dollar (ongeveer 34 miljard euro). Deze werd na beraad echter afgewezen. Couche-Tard heeft zich echter niet laten afschrikken en doet nu een bod van bijna 43 miljard euro.

Het van oorsprong Amerikaanse 7-Eleven is een gemakswinkel en supermarkt en is vooral groot in Azië. Sinds 2005 is het bedrijf in handen van het Japanse Seven & i Holdings, waar het bedrijf dan ook het grootst is. De totale waarde van het bedrijf wordt op dit moment rond de 35 miljard euro geschat. Dat is dus hoger dan het oude bod, maar lager dan het nieuwe. Seven & i heeft bijna 80.000 medewerkers in dienst.

7-Eleven heeft ook winkels in China, Hong Kong, India, Laos, Macau, Maleisië, Filipijnen, Singapore, Zuid-Korea, Thailand, Vietnam en Australië. Ook zit het bedrijf in de Verenigde Staten en het Midden-Oosten. Naar verluidt zou de totale keten ruim 84.000 winkels bevatten.

Couche-Tard is geen onbekende in de supermarktwereld. In 1980 begonnen in Quebec, heeft het bedrijf inmiddels een wereldwijd netwerk aan gemakswinkels en benzinestations. In Frankrijk heeft het vrijwel alle TotalEnergies is bezit. In 2021 werd een bod op Carrefour van 20 miljard dollar afgewezen door de Franse regering.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!