Dropshipper Ortho-relief stopt ermee na ingrijpen ACM

Dropshipper Ortho-relief stopt ermee na ingrijpen ACM

De Nederlandse webshop Ortho-relief gooit de handdoek in de ring na een actie van de Autoriteit Consument & Markt. Bij de toezichthouder waren veel klachten binnengekomen over de dropshipper die orthopedische schoenen uit China liet overkomen.

De klachten gingen zowel over de kwaliteit van de spullen, als de levertijd en de klantenservice. Nadat de ACM de eigenaar van de webshop hierop aansprak, heeft die besloten geen nieuwe bestellingen meer aan te nemen. De webshop sluit per 1 november. 

De eigenaar is begonnen met het terugbetalen van gedupeerde klanten. Wie nog recht heeft op geld, moet volgens de ACM gezien de aanstaande sluiting snel contact opnemen met de webshop.

Dropshipping gebeurt steeds vaker
Steeds meer webshops kiezen voor dropshipping. Ze verkopen producten die ze zelf niet op voorraad hebben, maar die een andere partij - vaak in China - rechtstreeks naar de klant stuurt. Dat mag, maar dan moet de dropshipper daar wel duidelijk over zijn. Dat was in dit geval niet zo, zegt de ACM.

Voor klanten moet duidelijk zijn wat de levertijd is. Ook moet bij het product worden vermeld als het geleverd wordt door een andere partij uit een ander land. In Nederland gevestigde webwinkels moeten bovendien een retouradres in Nederland vermelden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!