Amazon neemt afscheid van 'supermarktbaas'

Amazon neemt afscheid van 'supermarktbaas'

Tony Hoggett verlaat Amazon Grocery na 3 jaar. De voormalig coo van Tesco zegt in een statement op de website van de e-commercespeler dat hij toe is aan een volgende stap in zijn carrière.

Hoggett was sinds januari 2022 in dienst bij Amazon en heeft in deze jaren geprobeerd om de fysieke tak van Amazon op geheel eigen wijze te vernieuwen en te verbeteren. Net nu het supermarktsegment van het bedrijf verder wordt uitgebreid, stopt de senior vice president van de afdeling er dus mee.

Zo wilde de e-commercespeler graag allemaal kassaloze supermarkten. Dit idee, voornamelijk geprobeerd in Amazon Fresh, werd afgelopen voorjaar echter deels afgeschoten. Volgens Amazon waarderen de klanten de winkels met de just walk out-technologie vanwege de snelheid, maar werkt in de supermarkt het ‘slimme winkelwagensysteem’ beter.

Het laatste wapenfeit onder de leiding van Hoggett is een nieuwe fysiek concept. De Amerikaanse retailer opende vorige maand een supermarkt genaamd Amazon Grocery. De nieuwe supermarkt in Chicago is 3800 vierkante meter groot en heeft een assortiment van zo’n 3500 producten. Amazon Grocery heeft vier self-checkout-lanes en een gebied waar shoppers items die ze op Amazon.com hebben gekocht, kunnen retourneren. De winkel heeft ook overal elektronische schaplabels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!