De prijs van bier zal de komende tijd flink stijgen. Dat verwacht bierbrouwer Grolsch. Bestuursvoorzitter Ab Pasman: “We krijgen de komende tijd een behoorlijk aantal kostenstijgingen voor onze kiezen. De prijzen van energie zijn flink omhoog gegaan.”

Als gevolg van de gestegen energieprijzen zijn ook verpakkingsmaterialen als glas en blik duurder geworden. En volgens Pasman is bovendien nog onzeker wat er met de lonen gaat gebeuren. Hij stelt verder dat de kosten niet alleen voor Grolsch gelden, maar voor alle bierbrouwers.

Overigens maakte Pasman ook bekend ervan overtuigd te zijn dat Grolsch de komende jaren richting de top tien van bekendste biermerken ter wereld op te schuiven. De recente samenwerking met de Amerikaanse reus Anheuser-Busch ligt daar voor een groot deel aan ten grondslag. "Een verdubbeling of verdrievoudiging van onze afzet in enkele jaren moet volgens Anheuser-Busch tot de mogelijkheden behoren." Op dit moment staat het merk uit het oosten van ons land op een wereldwijde achttiende plek qua volume.