Vijf marketingcampagnes van IKEA

Het meest inspirerende merk van Nederland word je niet zomaar. IKEA staat volgens adviesbureau Synergie bekend om zijn campagnes waarin niet zijn producten, maar zijn waarden worden gepromoot. Zo lanceerde IKEA in oktober in ons land een nieuwe campagne waarin gastvrijheid centraal staat. Ook in het buitenland laat de Zweedse meubelgigant graag zien waar hij voor staat, veelal met een knipoog. Vijf campagnes op een rij.

Pinterestkamer
’s Werelds eerste Pinterestkamer noemt IKEA het, en hij is te bewonderen in de showroom in Amsterdam. Bijna duizend Nederlanders creëerden op verzoek hun ideale bad- en slaapkamer op het sociale medium, waarna de meest inspirerende werd uitgekozen. Vanessa Obinu mocht haar Pippi Langkous-collage uiteindelijk samen met interieurontwerpers tot leven brengen.

Klimmuur
IKEA opende dit najaar in Clermont-Ferrand zijn dertigste winkel in Frankrijk. Ter gelegenheid van de opening installeerde de retailer een klimmuur gemaakt van IKEA-meubels voor de grote kathedraal in de stad.

Van Gogh
De aardappeleters van Vincent van Gogh was één van de schilderijen die door IKEA nieuw leven in werd geblazen. Ook meesterwerken van Renoir en Hopper werden tot leven gebracht in een Britse printcampagne, uiteraard voorzien van originele IKEA-meubels.

Asielhonden
Om te zorgen dat meer asielhonden worden geadopteerd, plaatste IKEA zowel in de Verenigde Staten als in Singapore levensgrote foto’s van de dieren op karton in zijn winkels. “Zo kunnen consumenten zien hoe hun huis eruit ziet met een huisdier”, aldus marketingdirecteur Becky Blaine.

Bookbook
Campagnes van IKEA in Singapore gaan vaker de hele wereld over. Tijdens Halloween lanceerde de retailer nog een parodie op de horrorklassieker The Shining. Die stunt haalde het echter niet bij de video van eerder dit jaar, waarin Apple een hak werd gezet. De introductie van de ‘bookbook’, IKEA’s nieuwste catalogus’, is inmiddels bijna veertien miljoen keer bekeken op het YouTube-kanaal van IKEA Singapore.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in