​Zo harkt VEG and the City stadstuinders binnen

​Zo harkt VEG and the City stadstuinders binnen

De moderne stadsbewoner tuiniert graag in de vensterbank of op het balkon. Maar het ontbreekt hem aan kennis en tuincentra liggen vaak te ver weg. In het Zwitserse Zürich trekt VEG and the City juist deze consument met groene vingers naar zijn webshop of zijn conceptstores, zo lezen we in het zomernummer van RetailTrends. Zo zien die conceptstores eruit.

VEG and the City begon in 2009 met de verkoop van planten en groenten in potten en voegde daar later biologische zaden en planten aan toe. Ongania spreekt zelf van een breed en voortdurend wisselend assortiment, waarbij klanten zelf hun handen uit de mouwen kunnen steken. “Zelf je bloemen binden of zelf met je handen in de tuinaarde. Je moet hier een woonkamergevoel krijgen.”

VEG and the City is een afgeleide van de bekende Amerikaanse tv-serie Sex and the City. “Daar draait het om mooie dingen midden in de stad. Dat willen wij ook uitstralen”, aldus oprichter Gudrun Ongania in RetailTrends.

VEG and the City beschikt momenteel over twee winkels in Zürich, en daar komt er deze zomer nog één bij. Bij de huidige conceptstores ligt de focus op groente en eetbare bloemen en zijn snijbloemen ondergeschikt. In de nieuwe winkel worden die rollen omgedraaid.

Ongania gaat met haar winkels in de winkelstraten van Zürich de strijd aan met de grote tuincentra aan de rand van de stad. “Daar hebben ze de term ‘urban gardening’ natuurlijk ook ontdekt”, aldus de oprichter. Het voordeel ten opzichte van deze grotere retailers is dat VEG and the City ‘echt’ kan adviseren, zegt Ongania. Daarnaast heeft de moderne stadstuiner volgens haar geen rijbewijs en wil hij geen planten in de tram meezeulen. “Bovendien trekken wij veel mensen die anders sowieso niet naar het tuincentrum gaan.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in