Deze innovaties test Media Markt in Eindhoven

Deze innovaties test Media Markt in Eindhoven

Met deskundig personeel maar vooral een bonte verzameling technologische hoogstandjes wil Media Markt zijn klanten nieuwe redenen geven naar de winkel te komen. De vestiging in Eindhoven, die als pilotwinkel is bestempeld, moet dit jaar uitwijzen wat wel en wat niet werkt en wat we dus in de andere winkels gaan tegenkomen.

De Eindhovense Media Markt heeft nogal wat primeurs. Zo is het de enige winkel met een 3D-scanner van 3D Generation. Klanten kunnen zich daarin rondom laten fotograferen door zeventig camera's. Zij kunnen zelf de mooiste foto uitkiezen, die vervolgens in 3D kan worden geprint in verschillende formaten. Het kleinste formaat kost 89 euro, het grootste 539. Overigens worden in deze winkel niet alleen mensen 3D-geprint, op het koffiepaviljoen komen ook koekjes en chocolade uit de 3D-printer.

Virtual reality ontbreekt ook niet. Naast de verkoop van brillen kunnen klanten plaatsnemen in een 'parachute', om in VR een parachutesprong te ervaren. Ook het vakje 'drones' kan afgevinkt worden op de techlijst: in een speciale dronekooi kunnen klanten er zelf één besturen, waarbij de camerabeelden die het vliegtuigje maakt getoond worden op een groot beeldscherm.

Met de Awabot is ook een robot van de partij, naar eigen zeggen een wereldprimeur in een 'grote winkel'. De robot met gesloten bovenkant vervoert dure smartphones van de telecomafdeling naar de kassa. Daar opent hij zichzelf, zodat een medewerker de telefoon eruit kan halen. Door het vervoer van winkel naar kassa aan een robot over te laten, hoopt Media Markt diefstal tegen te gaan.

Klanten kunnen via de Store Guide App, die is gekoppeld aan een lichtvolgsysteem van Philips, zichzelf een weg door de winkel navigeren, op weg naar de afdeling of het product dat ze zoeken. De app is gekoppeld aan de digitale prijskaartjes van de producten. Zo hoeft het personeel niet constant vragen te beantwoorden over waar een product te vinden is, en kan het zich richten op zijn productexpertise. Dat gebeurt met name op de verschillende paviljoens, waar 'dedicated customer hosts' de klant alles over hun productgroep kunnen vertellen.

Meer weten over hoe deze winkel past in de kijk van Media Markt op de winkel van de toekomst? Lees hier verder.

Reacties 1


Annemie Van der beek 13 apr, 15:25

Ik wil graag woensdag om 2uur een 3d popjes laat en maken maar als je belt gaat niet en op die pagina gaat ook niet

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!