Supermarktconcern Laurus ontvangt 249 miljoen euro voor de verkoop van Edah en Konmar. Afgelopen dinsdag werd de verkoop van drie Lekker & Laag Superstores van Laurus aan Ahold afgerond. Alle Edah-filialen zijn inmiddels doorverkocht.
Laurus is gedwongen tot verkopen door de huidige financiële malaise. Een consortium van Sligro en Sperwer betaalde 182 miljoen euro voor alle Edah- en Edah Lekker & Laag filialen. Sligro en Sperwer bouwen elk 60 filialen om tot een eigen formule en hebben de 103 resterende filialen doorverkocht aan Jan Linders.
Het S&S consortium wordt eind 2007 ontbonden, hetgeen betekent dat een bestemming moet worden gezocht voor de 223 Edah- en Edah Lekker & Laag filialen. Laurus hield de 51 Edah-franchisers buiten de deal met S&S. De franchisers mogen zelf hun toekomstige formule uitkiezen.
De Konmar-filialen zijn verkocht aan Jumbo Supermarkten en Ahold. Inmiddels zijn er twaalf Konmar-filialen omgebouwd tot een Jumbo-filiaal. Jumbo betaalde 23 miljoen euro voor 12 Konmar-filialen en Ahold betaalde 101 miljoen euro voor 24 Konmars en 3 Lekker & Laag Superstores. Ahold-dochter Schuitema kreeg vijf Konmars toegewezen.