Laurus int 249 miljoen voor Edah en Konmar

Supermarktconcern Laurus ontvangt 249 miljoen euro voor de verkoop van Edah en Konmar. Afgelopen dinsdag werd de verkoop van drie Lekker & Laag Superstores van Laurus aan Ahold afgerond. Alle Edah-filialen zijn inmiddels doorverkocht.
Laurus is gedwongen tot verkopen door de huidige financiële malaise. Een consortium van Sligro en Sperwer betaalde 182 miljoen euro voor alle Edah- en Edah Lekker & Laag filialen. Sligro en Sperwer bouwen elk 60 filialen om tot een eigen formule en hebben de 103 resterende filialen doorverkocht aan Jan Linders.
Het S&S consortium wordt eind 2007 ontbonden, hetgeen betekent dat een bestemming moet worden gezocht voor de 223 Edah- en Edah Lekker & Laag filialen. Laurus hield de 51 Edah-franchisers buiten de deal met S&S. De franchisers mogen zelf hun toekomstige formule uitkiezen.
De Konmar-filialen zijn verkocht aan Jumbo Supermarkten en Ahold. Inmiddels zijn er twaalf Konmar-filialen omgebouwd tot een Jumbo-filiaal. Jumbo betaalde 23 miljoen euro voor 12 Konmar-filialen en Ahold betaalde 101 miljoen euro voor 24 Konmars en 3 Lekker & Laag Superstores. Ahold-dochter Schuitema kreeg vijf Konmars toegewezen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrieven van RetailTrends en mis niets!

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!