'Ganzenlever foutste kerstgerecht'

Nederlanders vinden  Foie Gras, ganzenlever, het meest foute kerstgerecht. Dat blijkt uit onderzoek van Marktonderzoeksbureau Team Vier in opdracht van Stichting Wakker Dier, dat donderdag is gepubliceerd.

Team Vier vroeg vijfhonderd mensen welk typisch kerstgerecht ze het meest dieronvriendelijk vinden. Varkensvlees staat op de tweede plaats vanwege de onverdoofde castratie van biggen. Derde staat blank kalfsvlees omdat kalveren daarvoor bloedarmoede moeten lijden. 'Burgers hebben een haat-liefdeverhouding met het kerstdiner: ze eten op dit bezinningsfeest bovengemiddeld veel vlees maar tegelijkertijd knaagt een ontevreden onderbuikgevoel over het dierenleed dat ermee gepaard gaat', aldus Wakker Dier.

Uit de enquête blijkt dat consumenten foie gras in grote mate links laten liggen. Slechts 2,8 procent van de ondervraagden zegt het met kerst te gaan eten: vooral mannen in het zuiden van het land zeggen het te gaan eten. Voorts noemt Wakker Dier de consumptie van varkensvlees opmerkelijk. 'Vreemd genoeg wordt varkensvlees van onverdoofd gecastreerde biggen enerzijds verafschuwd maar anderzijds is het de meest gegeten diersoort in de kerstmaand.'

De top tien van foute kerstgerechten bestaat verder uit vis, kip (van plofkuikens), kalkoenfilet, eend (uit stallen zonder water), biefstuk (van rund in stal op betonvloer), konijn (uit draadgazen kooi) en reebout. Vijf procent van de Nederlanders, vooral vrouwen, zegt te kiezen voor een diervriendelijk kerstmaaltijd zonder vlees.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!