Spar wil het winkelbestand het komende jaar met minstens tien vestigingen uitbreiden naar 335. De buurtsuperformule is op zoek naar locaties in heel Nederland. Dit zegt algemeen directeur Harrie ten Have van Spar Nederland tegenover het Algemeen Dagblad.

Spar vestigt zich alleen in wijken of plaatsen met twee- tot vierduizend inwoners en waar geen andere concurrent aanwezig is. De drang tot uitbreiding komt volgens ten Have voort uit de goede resultaten die het concern boekt. 'We hebben een prachtig jaar achter de rug en gaan een fantastisch jaar tegemoet. Er is echt een markt voor onze formule van betrokken buurtsupers die midden in de gemeenschap staan.'

Spar is momenteel druk bezig met de modernisering van zijn winkelformules. Vorig jaar opende Spar in Groningen de eerste Spar Express. Ook bouwt Spar veel oudere winkels om naar Spar Champions League, de nieuwste generatie Spar buurtwinkels. Eind 2006 waren 24 buurtsupers omgebouwd naar de nieuwe generatie. Eind dit jaar moeten 64 winkels zijn omgebouwd. Ook krijgen de ongeveer vijftig Spar-winkels op campings en recreatiecentra later dit jaar een eigen formulenaam.