Snack steeds vaker gezond

In doorgaans ongezonde snacks zitten steeds minder ongezonde vetten. Dit blijkt uit een rapport van de Task Force Verantwoorde Vetzuursamenstelling.

Snacks als chips en patat bevatten volgens het onderzoek minder verzadigde vetten, doordat consumenten en horecaondernemers steeds vaker vloeibare margarines en frituurvetten met een gunstige vetzuursamenstelling gebruiken. Vloeibare producten hebben een hoog gehalte aan goede onverzadigde vetzuren en een laag gehalte aan verzadigde vetten en transvetten, aldus het rapport. Zo’n tachtig procent van het gebruikte frituurvet in de detailhandel is inmiddels vloeibaar. In cafetaria’s gebruikt ongeveer de helft vloeibaar frituurvet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!