Ahold is er veel aan gelegen de Amerikaanse supermarktketens Stop&Shop en Giant Landover te behouden. Om dit te bewerkstelligen wil het concern US Food Services verkopen. Met de verkoop van deze Amerikaanse groothandel, slaagt Ahold er in om zich de private-equitypartijen van het lijf te houden. Die dringen juist aan op het verkopen van alle Amerikaanse supermarkten.
Na een verkoop van US Foodservices vertegenwoordigen de supermarktketens Stop&Shop en Giant Landover 44 procent van de omzet van Ahold. Dit jaar wordt cruciaal voor deze ketens. De omzet zal moeten verbeteren ten opzichte van het vierde kwartaal van 2006. Wanneer dit niet gebeurt, zullen aandeelhouders meer en meer aandringen op het opsplitsen van de Amerikaanse en Europese activiteiten.

In het vierde kwartaal van 2006 lieten Stop&Shop (-2,1%) en US Food Services (+5%) een gemengd beeld zien. De omzet van Albert Heijn in Europa groeide in dit kwartaal met 9 procent. De goede resultaten bij US Foodservices kunnen worden gezien als een goed voorteken voor de verkoopprijs. Beleggingsadviseurs geven dan ook voor Ahold een houdadvies af voor de lange termijn en een koopadvies voor de korte termijn.