Frans Fredrix heeft aangekondigd in het voorjaar van 2008 zijn functie als algemeen directeur van Superunie te willen neerleggen. Fredrix wil zich dan vestigen als zelfstandig adviseur op het gebied van commerciële vraagstukken. Fredrix (55) zal ten tijde van zijn voorgenomen vertrek bijna vijftien jaar leiding hebben gegeven aan Superunie, de inkooporganisatie van vijftien onafhankelijke retailbedrijven met supermarktketens.

‘Superunie heeft als inkooporganisatie een sterke positie opgebouwd’, aldus Fredrix. ‘Dat geeft de organisatie de gelegenheid zich te oriënteren op nieuw en jonger leiderschap, om het succes van Superunie te vervolgen en uit te bouwen. Op termijn draag ik daarom graag het stokje over.’De voorzitter van Superunie, heer Vansenne, voegt daaraan toe: ‘Wij zijn Frans Fredrix erkentelijk voor zijn grote verdienste voor de voorspoedige ontwikkeling van Superunie. We zullen de komende periode gebruiken om in alle rust een geschikte opvolger te vinden.’

Frans Fredrix is sinds 1993 algemeen directeur van Superunie te Beesd. Daarvoor werkte hij van 1977 tot 1993 bij EDAH-supermarkten (het latere Laurus). Fredrix begon zijn loopbaan in het retailvak in 1972 bij De Gruyter Winkelbedrijven waar hij tot 1976 werkzaam was.