De Britse retailer Sports Direct International (SDI) heeft de vier winkels van Primo in Nederland overgenomen. Hiermee maakt het Britse sportretailconcern haar entree in ons land.

Buiten het Verenigd Koninkrijk is SDI actief in België (31 winkels) en Slovenië (tien winkels). Het concern wil nog minstens 25 nieuwe vestigingen in beide landen openen. Behalve in Nederland wil het bedrijf met een klein aantal winkels de Franse, Duitse en Luxemburgse markt betreden. Ook wil SDI dat doen in enkele landen op de Balkan.

De van oorsprong Belgische sportwinkelketen Primo werd in 2003 actief op de Nederlandse markt. Nadat het eerste filiaal was geopend in Bergen op Zoom, nam het bedrijf in rap tempo nog eens drie nieuwe vestigingen in gebruik, namelijk in Middelburg, Muiden en Leiden. SDI exploiteert momenteel een kleine 200 winkels in Groot-Brittannië, die opereren onder de namen Sport World en Sports Direct. Omdat de naam Sports World in ons land al is geregistreerd, zullen de Primo-winkels waarschijnlijk ongedoopt worden in Sports Direct.