De detailhandel heeft in maart 2007 zes procent meer omgezet geboekt dan in dezelfde periode van vorig jaar. Vooral de afzet steeg; het volume was ruim vier procent groter. De prijsstijging kwam uit op bijna twee procent. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

De non foodwinkels presteerden goed met een omzetgroei van 8,2 procent. De postorderbedrijven en webverkopers deden het nog beter met twaalf procent meer omzet dan een jaar eerder. De omzetontwikkeling in de detailhandel is licht positief beïnvloed door een gunstige samenstelling van koopdagen. Na een globale correctie hiervoor resteert nog steeds een forse omzettoename van bijna vijf procent.

In alle onderscheiden branches was de omzet hoger dan een jaar eerder. Opvallend was de omzettoename in de kledingwinkels. De kledingzaken boekten in maart ruim zeventien procent meer omzet dan een jaar eerder. Dit hangt mogelijk samen met het zonnige en warme weer in twee weken van maart. De winkels in voedings- en genotmiddelen behaalden in maart drie procent meer omzet dan een jaar eerder. Het volume was bijna twee procent groter, de prijzen namen toe met ruim een procent. De supermarkten realiseerden een omzetgroei van 3,5 procent.