HEMA verkocht aan Britse investeringsmaatschappij

Warenhuis HEMA is verkocht aan de Britse investeringsmaatschappij Lion Capital. Dat maakte het moederbedrijf van HEMA, detailhandelsconcern Maxeda, vrijdag bekend. Maxeda meldde in maart al dat ze HEMA wilde verkopen. Even leek supermarktconcern Ahold belangstelling te hebben, maar de winkelketen is nu dan toch verkocht aan de groep Britten. De Britten waarderen de HEMA op 1,1 tot 1,2 miljard euro, inclusief een schuld van 50 tot 100 miljoen euro.

Lion Capital is de eigenaar van onder meer frisdrankmerken Schweppes en Orangina, het luxe schoenenmerk Jimmy Woo, de Engelse lingerieketen La Senza en scheermesfabrikant American Safety Razor. De investeringsmaatschappij is in 2004 opgericht en heeft 2,5 miljard euro in haar consumentenmerken geïnvesteerd.

De definitieve overeenkomst hangt nog af van het advies van de ondernemingsraad van de HEMA en van de NMa. “HEMA wordt door de overname zeker geen Engels merk”, aldus besuursvoorzitter Ronald van Zetten. “De HEMA blijft de HEMA, Lion Capital heeft alleen ons merk gekocht. Zij zijn een merkenbouwer voor consumenten en we zien in hen een toegewijde partner.”

Lees ook ‘Dubbel gevoel’ bij verkoop HEMA'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!