200 miljoen voor gratis schoolfruit

De komende jaren moet er tweehonderd miljoen euro vrijgemaakt worden voor gratis fruit op scholen. Dat hebben EU-voorzitter Duitsland en de Europese Commissie voorgesteld, zo lieten woordvoerders van de Duitse landbouwminister Horst Köhler weten.

Het voorstel voor extra geld voor schoolfruit maakt onderdeel uit van een compromisvoorstel over de marktordening voor groenten en fruit, waar de EU-lidstaten vandaag over door zullen praten. De hervorming van deze marktordening is het lastigste onderdeel van deze landbouwraad. Gisteravond riepen de Commissie en het Duitse voorzitterschap de lidstaten één voor één bij zich in een biechtstoelprocedure. Dit als onderdeel van een poging om een akkoord te smeden.

De kosten van de schoolfruitcampagne moeten fifty/fifty worden gedeeld door Commissie en lidstaten, dus op basis van cofinanciering. Het voorstel komt slechts enkele dagen nadat een eerder voorstel voor vijftig miljoen euro voor schoolfruit sneuvelde door ingrijpen van financieel eurocommissaris Grybauskaite.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!