Softijs bomvol bacteriën

Veel van de softijsjes die aan het strand of elders worden verkocht, barsten van de bacteriën. Ijsverkopers reinigen hun machines onvoldoende en de temperatuur is te hoog afgesteld. Dat blijkt uit onderzoek van het Belgische voedselagentschap.

Zogeheten aërobe kiemen en coliformen kunnen zich zo op grote schaal in het ijs ontwikkelen. De kans op ziektes worden hiermee vergroot. Volgens het agentschap is de kans op bacteriën bij softijsjes veel groter dan bij andere ijsjes, omdat deze niet per stuk verpakt zijn, maar ter plaatse en in de machine worden aangemaakt.

Uit het onderzoek blijkt overigens dat ook de consumenten zelf hun koelkasten vaak te laag afstellen, te weinig schoonmaken en hun voeding niet goed opbergen. Volgens het Belgische agentschap heeft ruim eenderde van de huishoudens daardoor gevaarlijke bacteriën in hun eten laten ontstaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!