Paramount en Dreamworks gaan voor hd-dvd

Filmmaatschappijen Paramount Pictures en Dreamworks hebben hun keuze definitief laten vallen op de hd-dvd voor het uitbrengen van nieuwe producties. Deze keuze betekent een forse streep door de rekening van het concurrerende blu-ray formaat.

Er woedt een flinke strijd op de consumentenmarkt tussen hd-dvd en blu-ray. De twee formaten zijn beide in de race om de huidige generatie dvd-spelers op te volgen. Beide formaten beloven de consument onder meer een betere beeldkwaliteit en een beter geluid.

Tot nu toe hebben de meeste grote Hollywood studios de keuze laten vallen op blu-ray, waardoor er in de Verenigde Staten ook twee maal zoveel blu-ray schijfjes zijn verkocht dan hd-dvd schijfjes. “Dit besluit komt onverwachts, net nu blu-ray zowel bij de consument als in de detailhandel lijkt door te breken,” zegt Andy Parsons, blu-ray promotor in de VS.

De hd-dvd supporters op hun beurt hopen dat vooral de lagere prijzen van de hd-dvd-spelers de doorslag zullen geven voor de consument. Zo is voor een bedrag van 299 dollar al een hd dvd-speler te krijgen. Voor de goedkoopste blu-ray speler moet 499 dollar worden betaald.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!