Diensten Windows Live op Nokiamobieltjes

Na Google en Yahoo mengt ook Microsoft zich in de strijd om de mobiele internetter. Het Finse Nokia gaat software op zijn mobieltjes installeren, waarmee klanten gebruik kunnen maken van alle Windows Live-diensten.

Het bedrijf stelt in elf landen, waaronder Nederland, gelokaliseerde versies van de programma's beschikbaar. In eerste instantie is de software Windows Live Mail, Messenger, Spaces en Search alleen beschikbaar op de N-series van de mobiele telefoons. Andere toestellen volgen later.

Als besturingssysteem is er niet gekozen voor Windows Mobile, de mobiele variant van Microsofts besturingssysteem, maar voor het concurrerende Symbian. Het is voor het eerst dat Windowsdiensten soepel met een ander mobiel besturingssysteem kunnen samenwerken.

Mobiel internet wordt beschouwd als een van de belangrijkste groeimarkten in de technologiesector. Microsofts concurrenten Google en Yahoo wierpen zich al eerder op de mobiele consument. Zo zijn diensten als Yahoo Go, GMail, Google Maps en Youtube voor mobiele telefoons beschikbaar. Ook sloten beide bedrijven al vergelijkbare distributieovereenkomsten met fabrikanten van gsm's.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!