Retailgigant Metro naar twee families

Het Duitse detailhandelsconcern Metro is in handen gekomen van de families Haniel en Schmidt-Ruthenbeck. De twee families hebben gezamenlijk een belang van 50,01 procent in het concern, dat bekend is van onder meer Media Markt en Makro.

In een officiële verklaring geeft de familie Haniel aan dat ze van haar versterkte positie gebruik wil maken om ‘maatregelen te nemen waarde te creëren’. Veel meer uitleg geeft de familie niet. Deze uitspraak heeft in de Duitse media een stroom van speculaties op gang gebracht. Zo zou het kunnen betekenen dat het vastgoed van Metro in een aparte onderneming naar de beurs wordt gebracht, net als de Franse branchegenoot Carrefour dat onlangs deed.

Ook wordt een scenario van een versnelde internationale expansie in de Duitse Media besproken. Sommigen analisten gaan nog een stap verder en denken aan een opsplitsscenario. Zo kan bijvoorbeeld Media Markt verkocht worden of kunnen niet-kernactiviteiten zoals de warenhuisketen Galeria Kaufhof of de kledingketen Adler te koop worden gezet.

Metro is het grootste detailhandelsconcern van Duitsland. Het concern is actief in bijna dertig landen en behaalt een jaaromzet van ongeveer zestig miljard euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!