Kwaliteit Nederlandse groente en fruit verslechterd

De kwaliteit en houdbaarheid van Nederlandse groente en fruit is de laatste jaren verslechterd. Dat zei Tonny van Eldijk, bestuurslid van de koepel voor speciaalzaken AGD Detailhandel Nederland (ADN) op het Verscongres in Rotterdam.

"Producten hebben een mindere kwaliteit. Dat komt door het afnemende belang van daghandel. Het is meer een voorraadproduct geworden. Bijvoorbeeld spinazie werd altijd dagvers verkocht. Dat kennen we nu niet meer. Het uitstalleven is achteruit gegaan."

Voor groentenzaken betekent dat kansen. "Wij groeien omdat supermarkten de kwaliteit niet kan aanbieden."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!