‘Starter onderschat boekhouding’

Veel starters zijn nalatig met hun boekhouding. Er wordt wekelijks gemiddeld minder dan vier uur besteed aan de financiële administratie. Dit is veel te weinig, zo blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Orde van Accountants-Administratieconsulenten (NOvAA) onder 120 AA-Accountants.

Onderschatting van de boekhouding is een van de belangrijkste redenen waarom veel jonge ondernemers na drie jaar stoppen, zo stelt de NOvAA. Onvoldoende basiskennis blijkt de grootste valkuil voor starters. Eén op de drie AA-Accountants merkt in zijn praktijk dat beginnende ondernemers zich niet goed voorbereiden op de boekhouding, administratie en belasting . Bovendien laten zij zich vaak adviseren door mensen die niet deskundig zijn.

Andere redenen waarom jonge ondernemers na drie jaar noodgedwongen moeten stoppen, is dat zij met onvoldoende kennis van de markt en een gebrekkig ondernemingsplan een bedrijf opzetten. Vaak zijn starters wel vakmensen, maar ontbreekt het hen aan voldoende ondernemerschap, zo blijkt uit het onderzoek. Ook maken veel starters te hoge kosten en reserveren zij te weinig geld voor de belastingverplichtingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!