Supers kwaad over alcoholplan kabinet

Supermarkten vinden het belachelijk dat voor de verkoop van alcoholhoudende dranken voortaan een vergunning moet worden aangevraagd. Dat heeft woordvoerder Sija de Jong van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) gezegd tegen vakblad Distrifood, naar aanleiding van de uitgelekte kabinetsplannen over de aanpak van alcoholmisbruik onder jongeren.

Het kabinet wil zoete alcoholische drankjes uit de supermarkten halen. Bovendien moeten supermarkten een vergunning aanvragen voor de verkoop van onder meer bier en wijn.

Als supermarkten worden betrapt op het verkopen van alcohol aan jongeren onder de zestien raken zij deze vergunning kwijt. “Wij zijn tegen nieuwe maatregelen zolang de overheid de huidige wetgeving niet handhaaft”, aldus De Jong. "Dit is pure symboolpolitiek. Breezers zijn al lang niet meer zo populair als enkele jaren geleden en maken nog maar een klein deel uit van de alcoholconsumptie van jongeren. Wij willen dat de overheid de jongeren en hun ouders harder aanpakt en op hun verantwoordelijkheid wijst.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!