Colruyt met drie formules naar Nederland

De Belgische winkelketen Colruyt komt met drie nieuwe formules naar Nederland. Colruyt opende in Eindhoven al de eerste vestiging van Bio Planet, en voorts introduceert het bedrijf volgend jaar de supermarktketen Colruyt en heeft het concern plannen op stapel voor de opening van filialen van vrijetijdsformule Dreamland.

Colruyt is al jaren van plan voet op Nederlandse bodem te zetten. Het bedrijf is bezig in vooral het zuidelijke gedeelte van Nederland vestigingspunten te verwerven voor de supermarkten van Colruyt. Een tegenvaller daarbij was onlangs het afblazen van de vestiging in Terneuzen. Voorlopig is de Bio Planet in de Eindhovense winkelpassage Heuvel Galerie de enige concrete aanwezigheid van Colruyt in Nederland.

Met Dreamland gaat Colruyt in Nederland de concurrentie aan met het Blokker-concern dat met de formules Bart Smit en Intertoys de speelgoedmarkt grotendeels beheerst. Recent marktonderzoek wees uit dat er in Nederland weinig prijsconcurrentie heerst op de markt voor speelgoed. Dreamland werkt met een laagste prijsgarantie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!