Britten vinden bod Heineken ‘bespottelijk laag’

De bierbrouwers Heineken en Carlsberg houden vast aan hun gezamenlijke bod op hun Britse branchegenoot Scottish & Newcastle. De bierbrouwer en het Deense Carlsberg brachten donderdag een indicatief bod uit van 7,20 pond per aandeel Scottish & Newcastle, waardoor de Britse brouwer wordt gewaardeerd op ongeveer 9,7 miljard euro. De Britse bierbrouwer wees dit bod echter af omdat het bedrag ‘bespottelijk laag zou zijn.

In een verklaring die Heineken donderdag naar buiten bracht, staat dat de twee bedrijven graag met de Britten om de tafel willen om een mogelijke overname te bespreken. Een eerder verzoek daartoe werd door Scottish & Newcastle afgewezen.

Na afronding van de beoogde overname krijgt Heineken volgens de plannen de activiteiten van Scottish & Newcastle in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Portugal, Finland, België, India en de Verenigde Staten in handen. De Denen kopen Scottish & Newcastle uit in hun samenwerkingsverband Baltic Beverages Holding (BBH) en worden daarnaast eigenaar van de activiteiten in Frankrijk, Griekenland en China.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!