Bedrijven maken voeding onnodig duur

Sommige voedingsbedrijven misbruiken de prijsstijgingen bij grondstoffen als graan en melk. Ze verhogen hun prijzen verder dan nodig is om de duurdere grondstoffen door te berekenen. Dat blijkt uit een onderzoek in de sector in België.

Eén op de drie fabrikanten geeft toe dat zijn prijsstijgingen te hoog zijn in verhouding tot de grondstofprijzen. Bij multinationals is dit zelfs 55 procent, bij supermarktketens 67 procent.

“Hoe sterker het merk, hoe makkelijker het is om kostenstijgingen door te rekenen”, zegt Gino Van Ossel van de Vlerick Leuven Gent Management School maandag. Hij ondervroeg 150 beslissers tijdens de Belgische Consumer Goods Conference door middel van anonieme stemkastjes.

De voedingsprijzen zullen niet snel dalen, verwacht de sector in het onderzoek. “Een heel herkenbaar voorbeeld zijn de prijzen van een bakje patat. In de lente zijn ze gestegen door de dure aardappelen. Vandaag zijn de aardappelen weer goedkoper maar de frietprijzen zijn niet aangepast”, aldus Van Ossel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!