TomTom komt met nieuwe verkeersdienst

TomTom en Vodafone introduceren hun nieuwe verkeersinformatiedienst, die vorig jaar al werd aangekondigd, deze maand in Nederland. Dat maakten de producent van navigatiesystemen en het mobiele telefoniebedrijf maandag bekend.

Gebruikers kunnen met het nieuwe High Definition Traffic-systeem informatie ontvangen over de verkeerssituatie op hun route en worden daarbij voorzien van nauwkeurige reis- en aankomsttijden. Vodafone levert anonieme gsm-data aan de hand waarvan TomTom mobiele signalen kan traceren. Hiermee kan het concern het verkeer in de gaten houden.

Volgens operationeel directeur Alexander Ribbink van TomTom biedt HD Traffic filegegevens over tien keer zo veel wegen als de bestaande verkeersinformatiediensten. De dienst bestrijkt alle snelwegen en vrijwel alle secundaire wegen. In totaal gaat het om ongeveer 23 duizend kilometer asfalt. Bovendien belooft TomTom actuelere informatie doordat de verkeersgegevens elke drie minuten worden ververst.

De nieuwe dienst is beschikbaar op de nieuwe TomTom One XL HD Traffic, die in de loop van november in de Nederlandse winkels zal liggen, aldus het bedrijf. De abonnementskosten zijn het eerste jaar bij de aanschafprijs van het apparaat inbegrepen. Daarna kost de dienst ongeveer 10 euro per maand. Begin volgend jaar moet HD Traffic ook beschikbaar komen voor gebruikers met een ouder model.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!