Nederlander wil geld van Sint en Kerstman

Geld staat hoog op de sint- en kerstverlanglijst van Nederlanders. Zeker 36 procent van de Nederlanders wenst tijdens de decemberdagen contant geld als cadeau te ontvangen. Dat blijkt uit het jaarlijkse Europese onderzoek naar sinterklaas- en kerstaankopen van Deloitte.

Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 15 duizend consumenten in vijftien, met name Europese landen. Onder hen zijn 1400 respondenten in Nederland.

Bij vrouwen staan boeken (48 procent), cosmetica (44 procent) en sieraden (31 procent) hoog op de verlanglijst. De wens voor cadeaus als theatertickets, kleding en schoenen, sieraden en vakantietrips blijft vaak onbeantwoord door de partner.

Bij het kopen van cadeaus maakt men dit jaar opvallend veel gebruik van internet. Gaf in 2006 nog maar 1 procent van de consumenten aan op het internet de aankopen te doen, dit jaar is 8 procent dat van plan. De belangrijkste redenen voor deze trend zijn het gemak van levering aan huis (43 procent), het vermijden van drukke winkels (30 procent) en meer keuze (15 procent).

Klik hier voor het persbericht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!