Nog geen nieuwe cao bij AH

De CNV Dienstenbond heeft vorige week zonder resultaat onderhandeld met Albert Heijn over de cao Winkelmanagement. Tussen de partijen bestaat verschil van mening over het werken op zaterdag en in de avonden. Ook over de verhoging van de lonen is geen overeenstemming. Op 12 december worden de gesprekken hervat.

De bonden hebben voorgesteld het werken op zaterdag en op avonden te maximeren. Een alternatief is om de toeslag, die het winkelmanagement krijgt voor de avonden en zaterdagen, te verhogen. Deze toeslag is nu gebaseerd op maximaal twee avonden per week en twaalf zaterdagen per jaar en bedraagt 5,6 procent. Albert Heijn wil daar vanaf en medewerkers zoveel mogelijk kunnen inzetten. De supermarktorganisatie wil het winkelmanagement kunnen verplichten drie avonden per week en 26 zaterdagen per jaar te werken. Pas dan wil het bedrijf praten over verhoging van het percentage voor afkooptoeslagen.

Ook over het verhogen van de lonen is geen overeenstemming. Albert Heijn stelt een loonsverhoging voor van 2 procent per 13 augustus 2007 en 1 procent per 3 december 2007. CNV Dienstenbond vraagt 3 procent per 1 april 2007.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!