Meer motorvoertuigen verkocht

In 2007 zijn bijna 618 duizend nieuwe motorvoertuigen verkocht. Dat is zes procent meer dan een jaar eerder. De verkopen van nieuwe personenauto’s, bestelwagens en motorfietsen namen vorig jaar toe, terwijl de verkopen van nieuwe vrachtauto’s en tractors daalden. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS).

Het aantal nieuw verkochte personenauto’s lag vorig jaar voor het eerst sinds 2002 weer boven het half miljoen. Personenauto’s vormen de grootste groep binnen de motorvoertuigen. In het afgelopen jaar zijn er twintigduizend meer nieuwe auto’s verkocht dan in 2006, een toename van vier procent. Het aantal verkochte nieuwe motorfietsen steeg met zestienduizend. Hierdoor is het aantal verkochte nieuwe motorfietsen, na een dip in 2006, bijna terug op het niveau van 2005.

Bij de bedrijfsvoertuigen waren vooral de nieuwe bestelauto’s in trek. De verkopen van dit type zijn vorig jaar met 24 procent toegenomen tot bijna tachtigduizend. In 2005 en 2006 lagen de verkopen van nieuwe bestelauto’s veel lager doordat medio 2005 de belastingvoordelen van een grijs kenteken voor particulieren zijn afgeschaft. De verkopen van nieuwe vrachtwagens en trekkers daalden met zeventien procent vergeleken met een jaar eerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!