Flinke straf voor Poolse dievenbende

De landelijke harde aanpak van georganiseerde criminele bendes, lijkt succesvol. Nog geen week nadat het Platform Detailhandel Nederland in een brief aan minister Hirsch Ballin van justitie pleitte voor een permanent politie- en justitieteam, heeft de Utrechtse rechtbank vier Polen veroordeeld tot gevangenisstraffen van een jaar. Dat schrijft de Telegraaf.

De Poolse bende had zich schuldig gemaakt aan grootschalige winkeldiefstal van kleding en cosmetica. De Poolse bendeleden gebruikten daarbij een auto met een dubbele bodem om de buit van tienduizenden euro's verborgen te houden. "Wij vinden dit een landelijke doorbraak en zijn er erg blij mee", zegt Sander van Golberdinge, secretaris Winkelcriminaliteit van het platform. Voor de rechtbank werd aangetoond dat het ging om een georganiseerde bende. "Dit had duidelijk zwaardere straffen tot gevolg voor deze winkeldieven", aldus Golberdinge.

Winkeliers zijn in 2007 minstens duizend keer overvallen door vooral Oost-Europese bendes, waarbij er voor minstens 220 miljoen euro aan luxegoederen werd gestolen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!