Er wordt te veel met levensmiddelen gesjoemeld, waarschuwen wetenschappers en inmiddels ook voedselautoriteiten. Zeker wanneer er een goedkoop alternatief is voor een duur product, is de kans groot dat ergens in de aanvoerketen wordt gesmokkeld. Niet alleen door duistere handelaartjes; ook bekende merkleveranciers en grote supermarkten verkopen vervalste voeding. Vraag is: wie doet er wat aan?
Al die nieuwe biologische producten in de winkel: zijn die wel echt biologisch? Bevat kostbare koffie, dure chocolade, rijst en marmelade wel de ingrediënten die op de verpakking worden gesuggereerd? Welke bewerkingen heeft ons vlees en kaas ondergaan? Komt die Schotse whisky wel uit Schotland en zijn onze mosselen echt Zeeuws? De ervaring van de Food Standards Agency in Engeland is dat met tien procent van alle levensmiddelen
wordt geknoeid.
Het gehele artikel is te lezen in het juninummer van RetailTrends
Een jaarabonnement op RetailTrends? Klik hier
U kunt vrijblijvend een proefnummer aanvragen via sales@retailtrends.nl
Valse voeding
Gepubliceerd op 13 juni 2008 om 00:00
Reacties 0