Winkelcentrum blijft dicht door asbest

De gemeente Westland houdt winkelcentrum De Koningswerf in ‘s Gravenzande langer gesloten. Het winkelcentrum herbergt op verschillende locaties asbestvezels, zo blijkt uit onderzoek. Dit maakte de gemeente dinsdag bekend.

Luchtmetingen tonen aan dat er geen normoverschrijdingen in de lucht hebben plaatsgevonden. ‘Wel is er een zodanige hoeveelheid asbest aangetroffen dat alsnog een emissie naar de lucht kan ontstaan’, aldus de gemeente. Een asbestsaneerder gaat de delen van het winkelcentrum reinigen.

De sluiting van De Koningswerf volgde op ‘oriënterende metingen’ naar asbestdeeltjes in de lucht in het winkelcentrum die een ‘hoger niveau’ aangaven dan het voor de wet verwaarloosbare risico.

De metingen werden gedaan, nadat werknemers van een gespecialiseerd saneerbedrijf bij werkzaamheden in een leegstaande winkel asbest hadden aangetroffen. Het bedrijf vertrouwde het niet en trok aan de bel. De metingen wezen de verhoogde concentraties aan, waarna de gemeente besloot het hele centrum te onderzoeken en De Koningswerf tijdelijk te sluiten. Het leegstaande pand werd klaargemaakt voor een nieuwe huurder, aldus een woordvoerster van de gemeente.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!