Russen geven meer uit in Nederland

De uitgaven van Russische bezoekers in ons land nemen toe. De belastingvrije bestedingen van Russen zijn het afgelopen jaar maar liefst met dertig procent gestegen. Vooral modeartikelen en sierraden en horloges zijn populair, zo blijkt uit eigen cijfers van Global Refund, dat BTW-teruggaven voor burgers van buiten de Europese Unie regelt.

Het meest (41 procent) besteden de Russen aan kleding en andere modeartikelen. Meer dan eenderde (38 procent) van de aankopen betreft sierraden en horloges. Naast de Russen zijn ook rijke Oekraïners bezig met een opmars. "Russen maken echt tijd om te winkelen. Omdat Russen veel reizen, geven ze relatief veel gled uit", aldus Global Refund.

Burgers van buiten de EU kunnen de BTW, de belasting op producten en diensten die ze hier betalen, terugvragen. EU-burgers die buiten Europa BTW betalen hebben ook recht op teruggaaf.

Russen maken volgens Global Refund veel vaker gebruik van die mogelijkheid dan Amerikanen. Het aantal BTW-teruggaven aan Amerikaanse ingezetenen is in 2008 met 39 procent afgenomen, aldus Global Refund. Het bedrijf concludeert dat Amerikanen minder uitgeven in ons land en wijt dat aan de financiële crisis.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!