Winkelhuurprijzen het hoogst in Moskou

Moskou bezit momenteel wat betreft de huurprijs drie van de vijf duurste winkellocaties in Europa. Dat blijkt uit het rapport van Jones Lang LaSalle over huurprijzen van winkels in de belangrijkste Europese winkelstraten. De straten zijn de Stoleshnikov-laan, Petrovka-straat en Tverskaya-straat. De Champs Elysées in Parijs blijft de duurste winkelstraat in Europa op het gebied van huurprijsniveaus, gevolgd door Stoleshnikov-laan in Moskou en New Bond Street in Londen.

Met de Kalverstraat in Amsterdam neemt Nederland een dertiende plaats in op de lijst van hoogste winkelhuren in Europa. Richard Dallinga, directeur retail van Jones Lang LaSalle in Nederland, zegt over de Nederlandse markt: “We verwachten dat de A1-locaties in de grote steden door het jaar heen een lichte huurgroei zullen laten zien. Voor de meeste middelgrote en kleine winkelsteden verwachten we echter dat de huurprijs stabiliseert of zelfs een lichte daling gaat laten zien.” Dit komt volgens Dallinga vooral doordat de focus van internationale retailers ligt op A1-winkelgebieden in de grote steden. “Winkelgebieden in de kleine en middelgrote steden worden hierdoor steeds minder interessant voor consumenten. Daar komt bij dat de huidige kredietcrisis en economische onzekerheid consumenten voorzichtiger maakt ten aanzien van hun uitgavenpatroon.”

De huren in Moskou zullen naar verwachting blijven stijgen door de sterke vraag vanuit een in toenemende mate welvarende bevolking, het tekort aan beschikbare ruimte en de geringe mate van transparantie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!