Arnhemse winkeliers betalen niet voor verlichting

De kans is groot dat de Beste Binnenstad van Nederland het dit jaar zonder feestverlichting moet stellen. Er zijn zo weinig winkeliers die mee willen betalen dat het organiserende City Centrum Arnhem (CCA) de handdoek in de ring dreigt te werpen. Dat schrijft regionaal dagblad De Gelderlander zaterdag.

De kosten voor onder andere het ophangen, afhalen en verzekeren van de verlichting bedragen ruim 35 duizend euro. De jaarlijkse intekenactie en belronde voor de feestverlichting leverde echter nog geen 22 duizend euro aan toezeggingen op.

In een laatste poging de kerstverlichting voor de binnenstad te redden heeft het CCA de ondernemers in een brandbrief gevraagd alsnog over de brug te komen. Uiterlijk tot vanmiddag zes uur kan daar op gereageerd worden. Langer kan het CCA niet wachten met het bestellen van de feestverlichting.

Harold Lensen van Lensen Tabak zegt vurig te hopen dat het benodigde geld alsnog bijeen komt. “Hoe meer van de 44 winkeliers meebetalen, hoe goedkoper het wordt. Het CCA vraagt een bijdrage van circa 250 euro, maar als in onze straat iedereen meedoet zakt de prijs naar 110 euro. Het CCA vindt dat prima want dan hoeft zij hier de deuren niet langs.”

Volgens Lensen zijn het vooral de grote keten die weigeren mee te doen. Hij noemt Free Record Shop en de drogisterijen. “Het argument niet mee te betalen is dat ze zoveel winkels hebben en ze niet in alle steden mee willen betalen aan de kerstverlichting. Maar dat slaat nergens op. Ze hebben ook huur- en personeelskosten voor elk filiaal.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!