Sport+eve opent tweede winkel

Sport+eve, de sportwinkelformule uit de koker van Perry Sport en bedoeld voor vrouwen, heeft afgelopen week haar tweede filiaal geopend. De deuren van de tweede vestiging openden in de Zijlstraat in Haarlem.

De eerste vestiging werd recent werd geopend in Nijmegen. Volgens Monique Koopman, bedenker van Sport+eve, was deze winkel vooral bedoeld om de belangstelling van sportief Nederland te peilen. Zo bleek met name de prijzige sportkleding van modeontwerpster Stella McCartney aan te slaan. “We zijn de enige winkel in Nederland die haar brede assortiment mag verkopen”, aldus Koopman.

Uit onderzoek van winkelketen Perry Sport blijkt dat een op de zes vrouwen sport. Anders dan de mannen, die zich vooral bezighouden met competitieve sporten, doen vrouwen meer aan fitness, hardlopen en fietsen. “Onze doelgroep bestaat ook uit vrouwen die niet sporten, maar wel een actieve levensstijl hebben”, bendadrukt Koopman. “Wie een hond heeft of veel op de fiets zit, is bij ons ook op het juiste adres.”

Sport+eve wil op termijn uitbreiden naar maximaal vijftien filialen in Nederland. En Koopman sluit niet uit dat de formule de grens over gaat. “Onze inschatting is dat Sport+eve het in steden als Milaan, Londen en New York ook goed doet.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!