Piraterij treft Blu-ray

Filmpiraten hebben zich inmiddels ook op Blu-ray gestort. Blu-ray is de nieuwe technologie waarmee filmbeelden in hd-kwaliteit kunnen worden bekeken. De piraten maken bij het kopiëren van Blu-ray films wel gebruik van een trucje. Dit maakt het kopiëren goedkoper terwijl de mindere kopie voor de consument moeilijk te onderscheiden is van een echte Blu-ray disc.

Een Blu-ray film heeft normaal gesproken een resolutie van 1080 horizontale lijnen. Door de film niet in de originele resolutie te kopiëren maar terug te brengen naar 720 horizontale lijnen past de film op een blanco dvd. Deze zijn veel goedkoper dan lege Blu-ray discs. Het terugbrengen van de film zorgt wel voor een kwaliteitsvermindering maar de film is nog altijd scherper dan een normale dvd.

De filmindustrie werd op deze praktijken geattendeerd door de ontdekking van een grote partij illegale Blu-ray-dvd's in een werkplaats in de Chinese stad Shenzen. De films zaten in hoesjes die niet van echt te onderscheiden waren, compleet met hologram. De belangen zijn hierbij groot, want kost een normale Blu-ray-disk rond de 25 euro, een illegale kopie is al vanaf vijf euro beschikbaar. De schijfjes zijn nog niet buiten Azië gesignaleerd, maar de filmindustrie vreest dat dit niet lang meer zal duren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!