'De maat is nu echt vol'

Het personeel van de Bijenkort heeft er genoeg van. Werknemers van het warenhuis protesteerden gisteravond tijdens koopavond in Arnhem tegen de in hun ogen verslechtering van arbeidsomstandigheden die moederconcern Maxeda voor ogen heeft. Werknemers 'logeerden' op de stoep van het Arnhemse filiaal. Zo lieten ze ze zien dat ze door hun rooster net zo goed op hun werk kunnen slapen. Van slapen kwam weinig terecht. Aan de sleep-in ging een luid protest met drumband vooraf.

De Bijenkorf vindt het 'hun goed recht' dat het personeel actie voert. "Alleen de reden is niet meer van deze tijd", zegt Marieke Heringa van De Bijenkorf. Tien maanden geleden ketsten de cao-onderhandelingen af. Al weken voert de FNV actie. Vakbondsbestuurder Henk van der Ploeg: "Na Arnhem verharden de acties. Volgende week zijn er werkonderbrekingen in Utrecht, Groningen en Rotterdam."

De pijn zit in een voorstel van De Bijenkorf om personeel flexibel in te plannen. Heringa: "We willen onze klanten tegemoet komen en personeel inzetten als het druk is." De situatie bij De Bijenkorf staat volgens het FNV symbool voor de verslechterende arbeidsomstandigheden in de retail. "Eigenlijk was V&D aan de beurt, maar dat bedrijf koos eieren voor zijn geld. Nu grijpen we de minimum-cao van De Bijenkorf aan."

Lees ook: ‘Mogelijk stakingen Bijenkorf’

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!