Bun bouwt groen winkelcentrum Almere

Projectontwikkelaar Bun gaat zich ontfermen over de bouw van een duurzaam winkelcentrum in Almere Poort. De gemeente Almere kwam dat maandag overeen met het bouwbedrijf.

De gemeente had voor de bouw van het duurzame winkelcentrum een prijsvraag uitgeschreven. Het buurtwinkelcentrum Columbuskwartier van Bun werd het best beoordeeld. De prijsvraag bestaat uit het ontwikkelen van een duurzaam winkelcentrum van ongeveer 2.500 m2 bestaande uit een supermarkt, diverse winkels en 28 appartementen, dat beoordeeld is op onder meer uitstraling en duurzaamheid.

Het project valt op door het zogenaamde groene dak, dat ervoor zorgt dat het pand integreert in zijn omgeving, aldus vastgoedmarkt.nl. Het dak dient als regenwaterbuffer, warmte-isolatie, koeling en als subtiele overkapping voor parkeerplaatsen. Tegelijk heeft het dak een parkachtige uitstraling en wordt gedacht aan een biologisch restaurant met een tuinderskas voor biologische verbouw van groente en fruit op het dak. Die producten kunnen vervolgens weer worden geleverd aan de supermarkt en het restaurant.

Bun is als familiebedrijf geruime tijd in Nederland actief en (her)ontwikkelt onder meer winkelcentra, kantoren en woningen. Naast de ontwikkelingstak, exploiteert Bun supermarkten en horecaformules verspreid over heel Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!