Enorme Barbiewinkel geopend in Shanghai

De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel heeft vrijdagavond in Shanghai de grootste Barbiewinkel ter wereld geopend. Het acht verdiepingen tellende complex wordt gepresenteerd als verjaardagscadeau voor de speelgoedpop die komende week vijftig wordt. Het bevat onder meer een luxueus kuuroord en twee restaurants.

Een met roze neonlampen verlichte lift, waarin het geluid van lachende meisjes klinkt, brengt bezoekers naar de centrale showroom waar negenhonderd vitrines staan met Barbiepoppen in unieke jurken. Oudere vrouwen kunnen replica's kopen van de poppen waarmee ze in de jaren vijftig als kind hebben gespeeld.

Elders in de winkel kunnen meisjes zich verkleden als levende Barbiepop. Pronkstuk van de winkel is een exclusieve Barbiebruidsjurk van de Amerikaanse modeontwerpster Vera Wang, waarvoor kopers een bedrag van 15 duizend dollar moeten neertellen.

China is momenteel goed voor 2,5 procent van Mattel's wereldwijde verkoop. De speelgoedfabrikant verwacht dat het land binnen vijf tot tien jaar de belangrijkste afzetmarkt is. Ook elders in de wereld zullen speciale Barbiewinkels verschijnen, maar niet zo groot als de 'flagship store' in Shanghai.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!