SNS jaagt winkeliers tegen zich in het harnas

Detailhandel Nederland heeft verontwaardigd gereageerd op het besluit van SNS bank geen cashgeld meer te accepteren in hun bankfilialen. "Hierdoor legt deze bank de grote veiligheidsrisico's en de hoge kosten van contant neer bij andere partijen." Dat stelt de brancheorganisatie in een brandbrief aan het Maatschappelijk Betalingsverkeer (MOB), zo meldde de Telegraaf zaterdag.

Detailhandel Nederland vindt het kwalijk dat ‘consumenten, winkeliers en de bancaire concurrenten zo worden opgescheept met alle kwalijke gevolgen van contant geld’. Volgens de organisatie is het merendeel van de circa 3000 winkeliers die een contract hadden met SNS voor het afstorten van cash inmiddels naar een concurrent verkast. Er wordt echter gevreesd dat andere banken het voorbeeld van SNS gaan volgen en daarom heeft Detailhandel Nederland het MOB - waarin onder meer banken en detaillisten overleggen over het betalingsverkeer - gevraagd hier kritisch naar te kijken.

SNS Bank zegt in een reactie alle betreffende detaillisten alternatieven te hebben aangeboden, zoals het laten verzenden van geld via TNT of Brink's. "Daar zijn echter wel kosten aan verbonden", erkent een zegsman. "Klanten die zich daar niet in konden vinden, zijn voor hun betalingsverkeer overgestapt naar een andere bank."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!