Ook Ferrero meldt zich voor overname Cadbury

Chocoladefabrikant Ferrero heeft zich gemengd in de overnamestrijd rond het Britse snoepwarenconcern Cadbury. De Italiaanse fabrikant voert momenteel besprekingen met de Amerikaanse branchegenoot Hershey over de mogelijke overname. De gesprekken zijn volgens diverse bronnen al in een dusdanig stadium dat de mogelijkheid bestaat dat er 23 januari al een bod wordt gedaan.

Ferrero is ook in gesprek met investeringsmaatschappij Blackstone, om zo tot een gezamenlijk bod op Cadbury te komen. Zeker is dat Ferrero alleen samen met een partner een overnamepoging wil wagen. De Italiaanse firma heeft twee miljard euro aan liquide middelen beschikbaar voor een overname, en kan in totaal vijf miljard euro bijdragen aan de deal.

Ferrero heeft al eens eerder pogingen ondernomen om met Hershey samen te gaan. Dit werd verhinderd door de liefdadigheidstrust die Hershey controleert. Alleen zou Hersey grote moeite hebben om de overname van Cadbury rond te krijgen. Samen met Ferrero zou dit echter wel kunnen, zonder dat de Hersey Trust de controle over de onderneming verliest.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!