Winterkost fors duurder door vorst

De prijzen van winterkost zijn de afgelopen weken flink toegenomen. Zo moet er momenteel voor prei en spruitjes al dertig tot veertig procent meer worden betaald dan in de week voor kerst.

Geert Pinxterhuis, woordvoerder van het Productschap Tuinbouw ligt toe: "Het is gebruikelijk dat winterkost duurder wordt naarmate de vorst langer aanhoudt. Ten eerste is er meer vraag naar en ten tweede is het moeilijker oogsten, waardoor het aanbod terugloopt."

Verwacht wordt dat de prijzen nog verder omhoog zullen gaan, gezien het strenge winterse weer van de afgelopen weken. "Prei moet uit de grond komen en die is al lang bevroren. Het ziet er nog niet naar uit dat het gaat dooien, dus kan er niet worden geoogst. Hoe minder aanvoer, hoe hoger de prijs", aldus een woordvoerder van The Greenery, groot internationaal groente- en fruitbedrijf.

Voor de winterkost bij uitstek, boerenkool, gaat de prijsstijging echter niet op. "Boerenkool komt voor een groot deel uit Spanje," aldus de zegsman van The Greenery.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!