Tekort aan Leffe in supermarkt dreigt

Wegens aanhoudende blokkade van brouwerijen in het Belgische Leuven en Jupille-sur-Meuse dreigen supermarkten over enkele dagen zonder Leffe en Stella Artois te zitten. Dit heeft de directie van bierconcern AB InBev dinsdag laten weten.

 Vakbonden houden sinds donderdag de poorten van de grote brouwerijen dicht. Werknemers protesteren met deze actie tegen het plan om 263 banen te schrappen bij de brouwerijen. De fabriek in Leuven draaide al geruime tijd op een laag pitje, maar ligt sinds dinsdag stil. Ook sloten werknemers van andere afdelingen zich dinsdag aan bij de acties.

Zoals het er nu voorstaat duren de acties minstens tot donderdag. Dan overlegt de directie van de brouwerij met de vakbonden. De directie dreigt de bonden vanaf donderdag geen salaris meer te betalen. Ook kondigt het management juridische acties aan tegen de werknemers die de poorten blokkeren.

Anheuser-Busch InBev NV is het grootste bierconcern ter wereld. Het concern bezit de Nederlandse merken Dommelsch, Hertog Jan en Oranjeboom en is verder bekend van merken als Leffe, Hoegaarden, Jupiler en Budweiser.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!